Print Page | Close Window

Fuse for “pump with hose”

Printed From: myHanse.com
Category: Hints and Tips
Forum Name: 575/588
Forum Description: 575/588 Hints, Tips and News
URL: http://www.myhanse.com/forum_posts.asp?TID=12458
Printed Date: 26 February 2021 at 13:28
Software Version: Web Wiz Forums 12.01 - http://www.webwizforums.com


Topic: Fuse for “pump with hose”
Posted By: Relentless
Subject: Fuse for “pump with hose”
Date Posted: 08 January 2021 at 13:40
On my boat, this pump turns on with F3 button. 

I was using it, and then I think I blew the fuse. The F3 light flashes now and I cannot find the fuse location.  

Any help??

Thanks!!


-------------
Rob
s/y Relentless
2015 Hanse 575
Hailing: Newport, RI
Currently: St Maarten



Replies:
Posted By: Wayne's World
Date Posted: 08 January 2021 at 16:56
Rob,

The fuse is 30amp and is on the outboard end of the We panel. PM me your email and I will send you the PDF showing the fuses on this panel.


-------------
Wayne W
Cruising, currently in the Caribbean and will head across the Pacific early 2023


Posted By: Relentless
Date Posted: 08 January 2021 at 19:39
thanks Wayne!! 

Yep!  I see it now after reading your message and taking a closer look!  It’s buried in the middle of the board!  I had to move the wire bundle to see it!

Thanks a million!

Currently anchored in St Barts.

Rob


-------------
Rob
s/y Relentless
2015 Hanse 575
Hailing: Newport, RI
Currently: St Maarten


Posted By: Black Diamond
Date Posted: 09 January 2021 at 01:51
Another reason to replace fuses with the "glow when blown" variants.     MUCH easier to find and replace.

I sent the WURTH 12V diagrams I have to your email account.  Hope they help.




-------------
Rick
S/V Black Diamond
Hanse 575 Build #192, Hull# 161
Newport, RI


Posted By: Fendant
Date Posted: 09 January 2021 at 03:55
This is the reason why I have replaced all fuses by resettable ones.  I once lost a fuse I had to change and it disappeared into the Würth panel and caused a short circuit on the PCB. This was a 1000€ silly mistake.



-------------
Frank


Posted By: marcopone
Date Posted: 02 February 2021 at 19:22
The F3 pump is also a problem.
It has a rubber propeller who can not run dry.
Besides if it stay off for a long time the propeller locks and the fuse blown.
After having changed several fuses I took it out and replaced with a grey water pump.
This can run dry without melting the propeller.
I also took out the filter as this pump does not need one.

The throuput is lower but you can rely on it when you need it.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net